Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Közlekedés

Malagában kitűnőek a tömegközlekedési lehetőségek. Számos közlekedési eszköz közül választhatunk a városon belül és a környéken.

Gyaloglás
GyaloglásMalaga városa azoknak is kedvez, akik szeretnek gyalogosan közlekedni. A város történelmi központjában minden pár perc sétára van egymástól. A Picasso Múzeum, a nyüzsgő éjszakai élet és bárok, éttermek, a hotelek többsége és más szállások is mind közel vannak. Ráadásul a Paseo del Parque pálmái alatt átsétálva a La Malagueta strandot is hamar elérjük.

Vonat (utazás más városokba)
A vasúti közlekedésért felelős társaság Malagában és egész Spanyolországban a RENFE.  A nemrég felújított állomás az EROSKI bevásárlóközpont mellett található, ahonnan elutazhatunk Sevillába, Madridba és számos más városba.

Az új állomás, melyet 2006-ban nyitottak meg, a Vialia Maria Zambrano nevet viseli. Az állomás számos zárt parkolóhelyet kínál mélygarázsában, a mellette levő bevásárlóközpont pedig kikapcsolódási és vásárlási lehetőséget. 102 üzletével fontos központtá vált Malaga leglakottabb negyedében.

2007-ban megnyitották az új nagy sebességű vonalat (AVE) Córdoba és Malaga között, amely a Madriddal való nagy sebességű összeköttetést is jelenti.

Metróállomás: A város központjában a főposta mellett van a helyi metró bejárata, a vonal végállomásai Malaga és Fuengirola. A vonatnak 15 megállója van a két végállomás között, érdemes felszállni rá, ha szeretnénk látni a Malaga körüli településeket, falvakat. 30 percenként közlekedik, 6.30 és 22.30 között.

Autóbusz
AutóbuszA városi autóbuszvonalak hálózata kiterjedt, a legtöbb járat 6.45 és 23.00 között közlekedik, de néhány ezen az időszakon kívül is. Három éjszakai járat is van a városban, így a szórakozás után sem gond a hazajutás. A malagai közlekedési társaság hivatalos oldalán elérhetőek az útvonalak, menetrendek és jegyárak (spanyol és angol nyelven is). A legtöbb busz az Alameda principal-ról indul a város központjából. Egy vonaljegy 1 euró, de vásárolhatunk kártyát is 5,90 euróért, ez tíz utazásra jogosít fel.
A központi autóbusz állomásról, amely a vasútállomás mellett és szintén az EROSKI központ mögött van, rengeteg buszjárat indul a Malagához közeli városokba és falvakba, de az Andalúzián kívüli fontosabb településekre is.  A malagai autóbusz pályaudvar honlapján részletes információ található minderről.

Taxi
Taxis de MálagaA malagai taxik fehérek, első ajtójukon kék átlós csíkokkal, tetejükön zöld fénnyel és 1-2-3 számokkal. Ha ez a fény zöld, vagy az autó szélvédőjén ott áll, hogy ’’libre”, vagyis szabad, akkor leinthetjük őket. Az árak változóak és nehéz őket egységesen megszabni, de Malagán belül 5 euróba kerül általában a taxizás. A városközpontban pedig minden olyan közel van, hogy érdemes inkább a gyaloglást választani.

Autóbérlés
Kétségkívül a malagai repülőtér a legforgalmasabb Spanyolország déli partján. Nem csoda, hogy rengeteg cég megtalálható itt, akiktől autót tudunk bérelni. Soknak az irodája közvetlenül a reptéren van, vagy a reptérrel szemben, ahova helyi buszok közlekednek. Mind közül kiemelkedő szolgáltatást nyújt a MalagaCar.com, személyre szabott átvétellel, 24 órás felügyelettel és a mindent magába foglaló biztosítással.

Repülőtér
A Malagai Repülőtér az egyik legrégebbi és a harmadik legnagyobb reptér az Ibériai-félszigeten. Belföldi és nemzetközi járatokkal és számos uticéllal nyitotta meg a spanyol király I Don Juan Carlos és királyné, Doña Sofía 2010. március 15-én a T3 terminált, a létesítményeket és szolgáltatásokat javító Malagai Stratégiai Terv lépéseként, ezzel mintegy 335.000 új, közvetett és közvetlen munkahelyet teremtve 2013-ig.
A Malagai Repülőtér, a várostól mindösszesen 8 km-re található, és kitűnő az összeköttetése a Costa del Sol valamennyi településével. 

A repülőtér turisztikai irodája (Junta de Andalucía)
Érkezés T3
Telefon: 951 294 003
E-mail: otaeMalaga@andalucia.org

 

Ugrás a lap tetejére

Következő  

Jogi nyilatkozat: Az oldal szerzői mindent megtettek azért, hogy az itt található információk a valóságnak megfeleljenek, de a szerzők nem vállalnak semmilyen felelősséget az információk felhasználása vagy értelmezése során bekövetkezett károkért, veszteségért vagy kellemetlenségért.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

 

 
Spanyol tanfolyamok Spanyolországban
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Mapa de Málaga
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Malaga történelme | Hasznos információk | Malaga térképe | Időjárás | Közlekedés és szállás | Spanyol iskola Malagán

Malagai műemlékek | Malagai múzeumok | Éjszakai élet Malagában | Malagai strandok | Éttermek