Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 
 
 
 


 


Malaga

Malaga este un oraş mare din sudul Spaniei şi reprezintă unul dintre destinele turistice cele mai importante din Spania, Europa cît şi de pe litoralul mării Mediterane.Este oraş municipiu şi centru geografic de pe Costa del Sol, zonă turistică ce se extinde din Nerja pînă la Manilva (limitele de est şi de vest ale provinciei Malaga) cu o lungime totală de 160 Km de plajă. În anul 2011 populaţia oraşului atingea 568.030 de locuitori.

La Malagueta - Malaga
Piaţa taurină şi plaja Malagueta

În Malaga s-a născut renumitul pictor spaniol Pablo Picasso. Malaga este un oraş cosmopolit, plin de minunăţii situat intru-un golf încîntător din sudul Andalusiei. În acest oraş soarele străluceşte întotdeauna.Malaga cu lumina sa spectaculară, se caracterizează prin bulevarde imense străjuite de palmieri , o viaţă de noapte însufleţită, muzee renumite şi restaurante marinăreşti excelente.

Colinele  din MalagaLitoralul mării Mediterane are o poziţie geografică privilegiată: protejat de dealuri împotriva vînturilor nordice, se beneficiază de cea mai bună temperatură din Spania şi aproximativ 300 de zile de soare pe an.Partea estică este accidentată şi iregulară, cu roci ce penetrează din mare pe cînd partea vestică are plaje nisipoase şi line.Este zona cea mai dezvoltată din Andalusia datorită atractivului său turistic şi demografic.

Alcazaba - MalagaMaurii au stăpînit Malaga pînă la jumătatea secolului XV şi au convertit oraşul în unul dintre centrele cele mai importante din Peninsula Iberică. Acest trecut ilustru a lăsat urme de neuitat în centrul istoric din Malaga, în apropiere de fortăreaţa Alcazaba, ce datează din anul 1065 (în prezent este un muzeu arheologic).

De asemenea, atrage atenţia vizitatorului castelul reconstruit de mauri, transformat în actualitate într-un minunat hotel cu o vedere panoramică impresionantă. În secolul XIX, Malaga a fost un destinaţie popular, pe timpul iernii pentru numeroşi turişti cu o mare putere achizitivă, oraşul fiind unul dintre cele mai elegante şi sofisticate de pe continent.Aleea parcului datează din acea epocă fiind cunoscută drept una dintre colecţiile botanice cele mai frumoase din Europa.Pe timpul iernii aveau loc în parc numeroase concerte în aer liber.

Pablo Picasso, faimosul pictor s-a născut pictorul în Malaga (fără să uităm desigur de Antonio Banderas !). În oraş putem vizita muzeul său, Muzeul Picasso Malaga situat în Palatul Buenavista.

Casa memorială Picasso MalagaCasa unde s-a născut, situată în Piaţa Merced este deschisă azi publicului cu intrare gratuită pentru a vedea : centru documental, expoziţia, muzeul, etc.

Muzeul Picasso din Malaga s-a deschis în anul 2004 şi oferă publicului interesat opere din diferite etape artistice prin care a trecut Picasso.Muzeul este atracţia principală din Malaga.Clădirea muzeului are un stil original cu porţi şi bolţi realizate cu deosebită măiestrie de către artişti malagheni.Colecţia principală se compune din opere donate de către nepotul şi soţia pictorului.Contemplînd picturile lui Picasso ne surprinde calitatea operelor realizate la frageda vîrstă de 16 ani.Opera sa, unică în lume trezeşte un imens respect pentru artist, unul dintre cei mai mari din secolul XX.

Cel mai important teatru din Malaga este teatrul Cervantes unde actorul Antonio Banderas a păşit pentru prima dată pe o scenă.Antonio Banderas a ales acest teatru în anul 2006 pentru premiera mondială a filmului "El camino de los Ingleses" ("Drumul englezilor") filmat în Malaga şi regizat de către actor.

baruri  " tapas "- MalagaMalaga este oraşul ideal pentru a lua masa cu prietenii sau în familie.Localnicii adoră gastronomia tipică din Malaga, de altfel locurile unde se desfăşoară adevărata viaţă socială a malaghenilor sînt barurile şi restaurantele oraşului.Oferta gastronomică este nelimitată şi la un preţ rezonabil, meniuri de 6 euro. "Tapas", obicei specific andalus, sînt mici porţii de diverse platouri ce se pot degusta în multe baruri din oraş la un preţ accesibil.

Malaga este în mod special renumită pentru peştele prăjit de diferite specii locale : sardine, somoni pui, anşoa consumat în compania unui pahar rece de vin din multiplele bodegi ale oraş.Cel mai proaspăt peşte din Malaga se poate degusta în zona Palo, fost sat pescăresc.

Tavernă din  Malaga

Îi sfătuim pe toţi cei ce doresc să viziteze Malaga sa treacă prin taverna "Antigua Casa de la Guardia"(Vechea casă a gardianului) Nº 16 la nord de bulevardul Alameda, unde pot proba vinul dulce din Malaga şi "tapas" dintre cele mai delicioase.

Cea mai potrivită oră pentru un prînz relaxant este evident ora de odihnă (siesta).

Datorită numeroaselor terenuri de golf, turnee şi cursuri de golf din lume ce au loc în provincie, litoralul mai poartă denumirea de "La costa del Golf (Coasta de golf).Pentru distracţii în familie există o mare diversitate de parcuri tematice, parcuri acvatice , circuite de karting, safari şi numeroase alte parcuri.Pentru tineri şi nu numai principalele zone de distracţie sînt situate în Portul Marina şi Benalmadena, Puerto Banús în Marbella. Aceste staţiuni sînt moderne, cu numeroase discoteci şi localuri de divertisment;dar nu uitaţi distracţia începe abia după miezul nopţii şi durează pînă în zorii zilei.

Strada Larios - MalagaMalaga este mîndră de a fi un oraş modern în inima căruia se situează zona comercială de pe vestita alee Larios , equivalentul aleii Sierpes din Sevilla sau Bond din Londra.Strada Larios este punctul ideal de start pentru explorarea oraşului: de aici se ramifică multiple străduţe, pieţe minunate şi doar la 100 de metri ne întîlnim cu catedrala din Malaga.

Pentru iubitorii de grădini şi parcuri, în centrul oraşului se află splendidele grădini din Alameda iar la ieşirea nordică a oraşului este situat parcul botanic istoric "La Concepción", în stil englez cu o vechime 150 de ani.

Aeroportul din Malaga, poarta de intrare în Costa del Sol dinspre Europa este unul dintre cele mai mari din Spania datorită numărului mare de zboruri europene.În prezent se lucrează la extinderea aeroportului pentru a permite expansiunea traficului, introducerea de noi linii de costuri reduse.

Ne-am propus să promoţionăm cel mai bun ghid turistic ce cuprinde locuri de interes turistic, restaurante, localuri de divertisment, spectacole, evenimente culturale, sfaturi de călătorie şi alte informaţii de interes turistic.

In ultimii ani, Malaga a promovat îmbunătățirea și extinderea de hoteluri in oraș si a reusit deja sa plaseze Malaga printre orasele spaniole cu cele mai bune hoteluri din oferta, incluzand deschiderea recenta a unui hotel de 5 stele. Cele mai bune hoteluri din Malaga pot fi gasite in centrul orasului si in cartierele adiacente.


revenire sus


următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Învaţă limba spaniolă în Spania
    Cursuri de spaniola in Spania  


Harta Malaga
 vezi mărit 

 

Introducere | Istoria Malaga | Informaţii utile | Hărţi Malaga | Meteo | Transportul în Malaga | Ziare din Malaga

Monumente Malaga | Muzee Malaga | Viaţa de noapte în Malaga | Plaja Malaga | Restaurante în Malaga