Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 
 
 
 


 


Monumente Malaga

Alcazaba

Aleea Alcazabilla

Alcazaba - Malaga

După o scurtă plimbare dinspre Piaţa Aduana ajungem faţă în faţă cu impresionantul zid al cetăţii Alcazaba, un punct important de referinţă în Malaga.Fortăreaţa datează din secolul VIII, cu toate că cea mai mare parte a structurii aparţine secolului XI.Intrarea în cetate se realizează pe poarta Cristo, unde s-a celebrat prima liturghie după recucerirea oraşului Malaga de către creştini.

Fortăreaţa este unul dintre muzeele maure cel mai bine conservate din Spania.Această fortăreaţă a fost sistemul de apărare a oraşului arab Malaga împreună cu zidurile cetăţii dispărute întretimp.

Cetatea Alcazaba a fost ridicată deasupra unui zid dublu şi turnuri rectangulare. Rampa de acces începe urcuşul în zigzag pe strada Alcazabilla de unde se poate observa cum ruinele zidului cetăţii urcă pe deal.

Ruinele Alcazaba - MalagaAleea ce urcă este ornamentată de porţi fortificate, înfrumuseţate cu coloane şi "capiteles" romane.Labirintul de intrări şi cotituri transformă lungul urcuş intr-un joc distractiv.

Imediat după ce traversezi arcul Cristo dai peste grădinile arabe cu minunatele lor vegetaţii brodate cu flori de iasmin şi caprifoi.

Odată ajunşi sus pe zid putem admira peisajul atractiv ce ne oferă oraşul Malaga şi portul.Pentru a încheia cu succes vizita te sfătuim să nu uiţi de muzeul arheologic, teatrul roman şi de castelul Gibralfaro.

O frumoasă plimbare plină de istorie, o amintire de neuitat.

Castelul Gibralfaro

Castelul Gibralfaro - Malaga

Această magnifică construcţie datează din secolul XIV şi a fost înălţată din ordinul lui Yusef I din Granada, pe un vechi aşezămînt şi far fenician, de unde provine numele castelului "gebel-faro"( stînca farului).

Castelul este renumit, fiind scenariul final de cucerire a oraşului Malaga de către Regii Catolici în anul 1487. După un asediu de 3 luni armata castellană a reuşit să ocupe oraşul apărat cu dinţii de către 15 000 soldaţi africani şi războinici malagheni.Aceştia au cedat doar în faţa foametei, după ce regele Ferdinand a pus stăpînire pe cetate. Tot ce a mai rămas în picioare din acest monument sunt turnurile de apărare ce se ridică maiestuoase deasupra pădurii de pini şi eucalipţi.

 

Catedrala

Piaţa Obispo


 Catedrala - La Manquita - Malaga

Catedrala din Malaga a fost construită între anii 1528 şi 1782 în apropierea unei moschei.Deşi în planurile iniţiale apăreau 2 turnuri, în lipsa banilor a fost terminat doar un turn.De aici vine numele popular al catedralei, "La Manquita".

Combinaţia de stiluri este evidentă deoarece catedrala s-a construit de-a lungul a 254 de ani de muncă ;predomină stilul renascentist dar se poate observa o combinaţie a stilurilor gotic, baroc, izabelin, neoclasic,etc.

Poarta catedralei - MalagaÎn exterior, se pot observa trei arcuri cu cele 3 porţi de acces decorate cu marmură de diferite culori.Deasupra porţilor există medalioane: cele de la porţile laterale reprezintă patronii din Malaga, St Ciriaco şi St Paula, iar medalionul central reprezintă o scenă biblică.

În interiorul bisericii te surprinde imensitatea ei: compusă din 3 încăperi de aceiaşi înălţime, partea centrală fiind mai extinsă.Pentru a asigura stabilitatea catedralei, arhitectul a folosit un sistem original de piloni cruciformi cu coloane corintene şi a combinat elemente clasice cu elemente renascentiste.

Întregul templu este acoperit de bolţi minunat decorate.Decorarea locurile pentru cor a fost realizată de vestitul Pedro din Mena, ce a realizat 42 de sculpturi.

Alte opere de artă ce atrag atenţia vizitatorului sunt orgile în stil baroc şi pupitrele de marmură cu motive ecleziastice.

Capelele laterale ascund adevărate opere de artă: statuia Maicii ce plînge Pedro din Mena, Cristos pe cruce de Alonso din Mena, Sfînta Virgen Rosario de Alonso Cano, etc.

În plimbarea ta prin catedrală nu poţi uita de capela din Notre-Dame-des-Rois, minunata Fecioară şi pruncul, capela din Ste-Barbe în stil gotic, capela Encarnación realizată din marmură cu 4 coloane din agat.

Biserici

Biserica  "Los Martires" - MalagaBiserica Martirilor (vezi foto stînga)

 

Fundată în anul 1847 în memoria martirilor oraşului, această frumoasă biserică se caracterizează printr- un stil vasal creştinesc şi un decor abundent baroc în interior :sculptura barocă a lui Francisco Ortiz.

 

 

 

 

Biserica Santiago

Fundată în anul 1490, la această biserică ne atrage atenţia turnul în stil vasal şi interiorul baroc cu capele deosebit de frumoase.O atracţie a bisericii este "Certificatul de botez" al pictorului Pablo Picasso, expus în interior.

Biserica Sfîntul Cristo de la Salud

Această biserică din secolul XVII este deosebit de atractivă , în special interiorul cu un altar senzaţional şi o boltă magnifică.

Biserica Sf.Ioan Botezătorul

Biserica a fost construită în anul 1490 dar turnul ei în stil baroc a fost completat în anul 1770.În interior putem admira cîteva capele elegante şi altarul.Portretul Sfîntului Ioan din secolul XVII este opera lui Francisco Ortiz.

Santuarul Victoria

Sanctuarul   Victoria - MalagaBiserica s-a înălţat în anul 1487pe locul unde Regii Catolici şi-au ridicat tabăra în timpul asediului oraşului. Principala atracţie a sanctuarului este altarul principal.În interior se află cripta conţilor Buenavista, cei ce s-au ocupat de reconstruirea bisericii în secolul XVII.

 

revenire sus

următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

 
Învaţă limba spaniolă în Spania
    Cursuri de spaniola in Spania  


Harta Malaga
 vezi mărit 

 

 

Introducere | Istoria Malaga | Informaţii utile | Hărţi Malaga | Meteo | Transportul în Malaga | Ziare din Malaga

Monumente Malaga | Muzee Malaga | Viaţa de noapte în Malaga | Plaja Malaga | Restaurante în Malaga | SRAM Red