Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 
 
 
 


 


Istoria Malaga

Descoperirile arheologice afirmă că omul din Neardental a populat mii de ani în urmă grotele din zona Malaga.Cu timpul, populaţia umană din zonă a crescut şi începînd cu epoca bronzului s-a extins dea lungul coastei.

Oraşul Malaga, în trecutul istoric 'Malaka' (locul peştelui sărat) a fost fundat de către fenicieni în jurul anului 800 A.C., ca şi punct comercial "cheie" pentru a continua colonizarea începută în anul 1100 A.C. odată cu ridicarea oraşului Gadiz (Cadiz).

Teatrul  Roman - MalagaÎn secolul VI A.C. ocupaţia fenicienilor a fost înlocuită de cea greacă ce a durat 70 de ani după care oraşul a ajuns în puterea cartaginezilor. După războiul punic finalizat în anul 202 A.C.cartaginezii au fost expulzaţi din Malaga de către romani.În acele timpuri, denumită de către romani Flavia Malacita,Malaga a ajuns un important port comercial conectat cu oraşele romane din peninsulă .Teatrul roman, situat la baza cetăţii arabe 'Alcazaba", datează din acea epocă şi este unul dintre construcţiile cele mai antice din Hispania.

După căderea Imperiului Roman Malaga a fost afectată de mari schimbări, migraţii şi colonizări de către triburi germanice, în special vandalii "silingos".La inceputul secolulul VII începe decadenţa monarhiei gotice urmată de invadirea Peninsulei Iberice de către arabi dinspre coasta de nord a Africii.

Poarta Atarazanas - MalagaMalaga cade sub ocupaţia arabă în anul 743 cînd începe convertirea oraşului într-o cetate prosperă înconjurată de 5 enorme porţi. Suburbiile oraşului Malaga au fost ocupate de comercianţi genovezi şi evrei ce s-au stabilit independenţi de restul cetăţii. Abderramán III a construit Poarta Atarazanas (vezi foto mai sus) în secolul XIII (în actualitate este poarta de acces al pieţei centrale din Malaga). Deşi prima încercare de recucerire a oraşului a avut loc în secolul XIV, doar în apropierea secolului XV Regii Catolici reuşesc să pună stăpînire pe Malaga.

Malaga a fost recucerită la data de 19 august 1487 (ultimul oraş cucerit a fost Granada în 1492).Odată cu noua ocupaţie rolul comunităţiilor religioase în dezvoltarea oraşului a crescut .S-au construit o piaţă principală, denumită azi Piaţa Constituţiei şi mănăstirile " La Victoria" şi "La Trinidad".

Perioadei prospere îi urmează o epocă de ruină :secolele XVI şi XVII au fost dominate de epidemii şi recolte sărace ce au contribuit la instalarea unei crize economice, după expulzarea maurilor.

Catedrala   Malaga În secolul XVII s-a construit portul din Malaga şi au început lucrările de construire a Catedralei din Malaga(1528) ,lucrare terminată abia în secolul XVIII, perioadă în care predomina stilul baroc.Odată cu extinderea portului situaţia economică a oraşului Malaga s-a imbunătăţit.

În secolul XIX în Malaga are loc o importantă dezvoltare urbană marcînd o delimitare între zona industrială şi cea rezidenţială, cu vile şi hoteluri impresionante. Au fost deschise străzile principale, Marqués de Larios şi Alameda Principală. Efectele negative din acea epocă au fost:criza economică şi impactul politic al tiraniei regelui Fernando VII (a ordonat uciderea ilegală a Generalului Torrijos şi a oamenilor săi).În memoria Generalului Torrijos s-a înălţat monumentul situat în piaţa "La Merced", denumit Obeliscul (foto dreapta), ce în prezent este centrul de desfăşurare a numeroaselor activiţăţi şi sărbători culturale din Malaga. Primele decade ale secolului XX nu au fost prea prospere dar în anii 60 a luat avînt dezvoltarea turismului în Spania, situaţie ce a transformat total Malaga. Milioane de turişti au ales ca destinaţie de vacanţă Malaga şi mii de străini şi-au stabilit rezidenţa în provincie.Astfel Malaga a ajuns unul dintre cele mai importate oraşe din Spania, una dintre cele mai moderne capitale din Europa datorită varietăţii culturale prezente. Din anul 1992 Malaga se bucură de o infrastructură magnifică, bulevarde extinse, conexiuni naţionale, şosele şi autostrăzi moderne cît şi un aeroport de importanţă în Europa.

revenire sus

următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Învaţă limba spaniolă în Spania
    Cursuri de spaniola in Spania  


Harta Malaga
 vezi mărit 

 

 

 

Introducere | Istoria Malaga | Informaţii utile | Hărţi Malaga | Meteo | Transportul în Malaga | Ziare din Malaga

Monumente Malaga | Muzee Malaga | Viaţa de noapte în Malaga | Plaja Malaga | Restaurante în Malaga | Shimano Dura-Ace 7970