Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 
 
 
 


 


Транспорт

Малага е град с отлични комуникации, който притежава много добре развити обществени средства за транспорт. Пътуващите имат възможност да избират между различни начини за придвижване от Малага и околностите.

Разходка
Paseo del parque - MálagaТези, които обичат ходенето пеша и разходките, имат много възможности за това в Малага. Веднъж попаднали в историческия център на града, всички забележителности се намират на разстояние, което може да се измине пеша. Музеят Пикасо, кипящият нощен живот на града и повечето хотели и места за настаняване на туристи се намират съвсем близо. А само след една кратка разходка по алеята с палмите в парка можете да стигнете до плажа Ла Малагета.

С влак (за да пътувате извън Малага)
Пътуването с влак в Малага и в цяла Испания се управлява от РЕНФЕ- испанските държавни железници. Наскоро обновената пътническа ж.п. гара се намира зад търговския център ЕРОСКИ и от там пътниците могат да се снабдят с билети за Севиля, Мадрид и много други направления.

Тази нова, открита през 2006г. гара, се нарича Виалия Мария Замбрано. Снабдена е с огромни подземни паркинги и търговски център, който със своите 102 различни предложения на места за покупки и прекарване на свободното време, се е превърнал в привлекателен център в тази най-населена зона на Малага.

В края на 2007г., беше тържествено открита новата високоскоростна линия Кордоба-Малага, която позволява от своя страна, по-бърза връзка между Мадрид и Малага.

Станция на метрото: Точно до централния офис на Пощата в центъра на града е входът за местното метро, което се състои от една единствена линия между Малага и Фуенгирола. Влакът спира на 15 спирки между тези две крайни точки. Това е доста добър начин да се разгледат различни селища в околностите на Малага. Потегля на всеки 30мин. на кръгъл и полукръгъл час от 6:30 до 22:30 часа.

Автобус
Autobuses de MálagaМрежата на градските автобуси на Малага е обширна и по-голямата част от линиите работят между 6:45 и 23:00часа, а някои се движат и извън това работно време. Също така се движат и 3 нощни автобуса, които да ви отведат в къщи след нощните обиколки за по чаша вино из баровете на града. Можете да научите маршрути, работно време и цени в официалния сайт на компанията за градски автобусен транспорт на Малага (на испански и английски език). Повечето автобуси могат да се хванат на Аламеда принсипал (главната алея) в центъра на града. Един билет струва 1 евро, но можете да си закупите карта за 10 качвания на цена 5,90 евро.
От главната автобусна спирка, която се намира зад търговският комплекс ЕРОСКИ и в дясно от ж.п. гарата, тръгват автобусите както за околностите на Малага и градовете на Андалусия, така и за други големи градове извън тази провинция. Можете да направите справка на уеб-страницата на Автогара Малага за повече информация.

Такси
Taxis de MálagaТакситата в Малага са бели, със сини диагонални линии на предните врати, зелена светлина и номерация на покрива: 1-2-3. Ако свети зелена светлина или има сигнал "libre"(свободно) на предното стъкло от страната на пътника, таксито е свободно и можете да го хванете. Цените могат да бъдат различни, но очаквайте да платите около 5 евро в рамките на града. Макар че в повечето случаи всичко е наблизо, в центъра, така че може да се поразходите и да стигнете пеша.

 

връщане нагоре

следваща страница  

Снемане на отговорност:  Направихме всичко възможно информацията в този сайт да бъде максимално точна, такава, каквато е и не можем да носим отговорност за никакви загуби, вреди или неудобства понесени от някого в резултат на тази информация

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

 

 
Курсове по испански в Испания
    Курсове по испански в Испания  


Карта на Малага
 вижте увеличено  

Въведение | История на Малага | Полезна информация | Карти на Малага | Климат | Транспорт | Периодични издания

Забележителностите на Малага | Музеите в Малага | Нощен живот в Малага | Плажовете на Малага | Ресторантите на Малага