Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 
 
 
 


 


Малага

Малага е един от най-големите градове на Южна Испания и една от най-важните туристически дестинации на Испания, Европа и Средиземно море. Малага е столицата и географският център на Коста дел Сол, туристическа зона, която се простира от Нерха до Манилва, със 160 км плажна ивица. Нейното население е 568,030 жители през 2011 г.

La Malagueta - Málaga
Арената за борба с бикове и плажът Ла Малагета

Родно място на известния художник Пабло Пикасо, изпълнен с очарование, атрактивният, космополитен град Малага е разположен на красив залив в Андалусия. Благословен от слънцето, което свети почти непрестанно, пищно осветен, той е град, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти с прекрасна морска кухня.

Montes de MálagaМорската ивица е разположена в благоприятен географски район: предпазена е от северните ветрове от планини, а също се гордее с най-високи средни температури в Испания и над 300 слънчеви дни през годината. Скалиста и неравна в източната си част, с каменисти издатини, които навлизат в морето, тя е равна и пясъчна в западната си част, с обширни плажове, които я правят един от най-развитите райони в Андалусия, благодарение на нейната туристическа и демографска привлекателност.

La Alcazaba - MálagaМаврите са владели Малага до средата на петнайсети век, като след това тя се е превърнала в един от най-главните занаятчийски и търговски центрове в целия Иберийски полуостров. Знаменитото минало е оставило своя отпечатък в историческия център на Малага и особено в околностите на Алказаба, крепост, датираща от 1065г., превърната сега в забележителен археологически музей.

Заслужава да се посети и близкия замък, преустроен от маврите, който днес е традиционен туристически обект (държавен хотел) с първокласни панорамни гледки. През деветнадесети век Малага е бил известен зимен курорт за хората с пари, благодарение на славата си на елегантен и изтънчен град. Внушителният Пасео дел парке, строен тогава, е прочут с една от най-разнообразните ботанически колекции в Европа. През зимата всяка неделя се провеждат концерти на открито, които внасят свежа алтернатива на характерния изтощителен и пищен пейзаж на плажния живот.

Пабло Пикасо е най-известният син на този град (ако изключим Антонио Бандерас разбира се!), като тук се намира музеят му- Музеят Пикасо, Малага , който се помещава в двореца Буенависта.

Casa de Picasso MálagaРодното му място на Пласа де ла мерсед, днес е архив на неговия творчески и личен живот и е отворен за обществени посещения, като входът е свободен (както и до всички услуги: документалния център, изложбите, музеите, видео прожекциите и т.н.

Откритият през 2004г. Музей на Пикасо в Малага предстявя пълно различните етапи в творческия му живот по изключителен начин, като се е превърнал в една от главните атракции в Малага.Той се намира в стар дворец, превърнат в идеално място за съхранение на произведения на изкуството. Музеят е истински и автентичен. В голяма степен е заради вратите и покрива, изрисувани с много любов и прецизност от местните майстори. Иглежда че всички те ценят много високо своя съотечественик и величествен творец. Постоянната колекция се състои от дарения от неговата жена и внук. Невероятно е да се насладиш на силата на щрихите и зрелостта на творбите, нарисувани от него още на шестнадесетгодишна възраст. Макар че най-забележителното в творчеството на Пикасо е, че е нямало преди а няма и след него нещо подобно, с една дума той е уникален. А да се видят всички те събрани тук, на едно място, внушава още по-голям респект към един от най-великите мъже на двадесети век.

Най-известният театър в Малага е театърът Сервантес, където Антонио Бандерас е стъпил на сцената за първи път. Той все още го посещава от време на време. През 2006г., той избра този театър за да представи филма си “Пътят на англичаните”, който също беше заснет в Малага.

bares de tapas - MálagaОсвен културен център, Малага е също и великолепно място за да похапнете нещо навън. Жителите на Малага обичат своята кухня и затова баровете и ресторантите са мястото, където обществото обича да прекарва свободното си време. Изборът е безкраен, на разумни цени, като някои барове предлагат дневно меню на цена около 6 евро. Тапас, малки порции от всякакви ястия и мезета е истинска андалуска традиция и е евтин и забавен начин да опитате разнообразието от местна храна.

Малага е известна и със своето ”pescaito frito", набор от малки парчета пържени риби като сардина и кефал, поляти със студено местно “фино” в една от многото старинни изби в града, които са повече отвсякога на мода. Но ако наистина сте любители на току-що уловената риба, то Ел Пало е мястото за вас-истинско селище на рибари.

Tabernas Málaga

Препоръчваме на всеки, който отиде в Малага, да се отбие за тапас и чаша малагско вино в най старата таверна "Антигуа каса де ла Гуардиа ". Тя се намира в центъра, на северната част на ул. Alameda N16.

Тъй-като Малага винаги е затворена по време на следобедната сиеста, това време е перфектно за един дълъг и приятен обяд.

Малага се хвали с една от най големите концентрации на голф-курсове на световно ниво, до степен да бъде наричана "Ла Коста дел Голф". За семейства има на разположение тематични паркове, включващи водни атракции, картинг, сафари паркове и много красиви и добре поддържани обществени градини. За по-младите главните места за посещение са Пуерто Марина и площад 24 часа на Беналмадена и Пуерто Банус в Марбейа. И двата парка са много модерни и шик, но знайте че баровете и клубовете не започват по-рано от полунощ и затварят на зазоряване.

Calle Larios - MalagaВ наши дни Малага се гордее като модерен град с търговския си център на Кайе Лариос, който е местният еквивалент на Бонд Стрийт в Лондон или на ул.Сиерпес в Севиля. Това е идеалното място да започнете разглеждането на града, тъй като е ограден с малки атрактивни улици и площадчета пълни с очарованието на историческия център на Малага, както и величествената Катедрала (Ренесансова катедрала с барокова фасада и мястото за богослужение на Педро де Мена) намираща се на около 100м.

Любителите на градини също няма да бъдат разочаровани от Малага. В центъра на града са красивите Градини на Аламеда, а точно на северния изход на града се намира историческата Ботаническа градина де ла Консепсион де Малага, която е в английски стил и със 150-годишна история.

Летището в Малага е едно от най-големите в Испания поради големият брой чартърни полети с пристигащи туристи от Европа, които използват летището като входна врата към Коста дел Сол . Понастоящем там се извършват обемни разширителни работи, които ще дадат възможност да се увеличи въздушния трафик преди всичко с въвеждането на нови въздушни линии на ниски цени.

Имаме за цел да осигурим най-добрия туристически справочник и най-пълната информация, включваща забележителности, места за посещение, ресторанти, нощен живот, събития и спектакли, пътнически съвети, пълна информация за най-важните туристически обекти по и извън главните маршрути и дестинации.


връщане нагоре


следваща страница
 

Снемане на отговорност:  Направихме всичко възможно информацията в този сайт да бъде максимално точна, такава, каквато е и не можем да носим отговорност за никакви загуби, вреди или неудобства понесени от някого в резултат на тази информация

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Курсове по испански в Испания
    Курсове по испански в Испания  


Карта на Малага
 вижте увеличено  

 

Въведение | История на Малага | Полезна информация | Карти на Малага | Климат | Транспорт | Периодични издания

Забележителностите на Малага | Музеите в Малага | Нощен живот в Малага | Плажовете на Малага | Ресторантите на Малага