Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Malagas Monumenter

La alcazaba

Alcazabilla Gade

La Alcazaba - Málaga

I kort gåafstand fra Plaza de Aduana finder man La Alcazabas massivt befæstede vægge, som er et vigtigt vartegn for byen. Dette fort dateres tilbage til 700-tallet, selvom megen af strukturen er fra midten af det 11. århundrede. Indgangen gennem porten er kendt som Puerta del Christo (Christus dør), hvor den første messe blev fejret efter kristendommens sejr over byen.

Fortet er en af de største muslimske militære bygninger, der er bevaret i Spanien. Det var en del af det arabiske Malakas forsvarssystem og knyttet til byens volde, der nu er forsvundet.

Det består af dobbelt omkredsende vægge og rektangulære tårne. Fra den zigzaggede adgang, som rampen løber op fra af Alcazabilla Gade, kan man nyde udsigten over resterne af murstensvæggene, der klamrer sig til højen.

Ruinas de la Alcazaba - MálagaMan vil få en skøn gåtur langs de befæstede porte dekoreret med søjler og romerske bogstaver. Denne labyrint af porte og kringelkroge gør den lange tur endnu hyggeligere.

Når du har passeret Christus Buen, vil du nå til de arabiske haver med de eventyrlige stræder omkranset af bougainvillea, jasmin og kaprifolium.

Gå ikke glip af den attraktive udsigt over byen og porten fra toppen af væggene. Endelig vil du få mest ud af dit besøg til fortet, hvis du går til det arkæologiske museum, det romerske teater og Gibralfaro slottet.

Det er en gåtur fuld af historie, du bestemt ikke vil fortryde.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro - Málaga

Denne storslåede bygning dateres tilbage til begyndelsen af det 14. århundrede, hvor det blev bygget af Yusef den 1. af Granada på en tidligere fønikisk beliggenhed og fyrtårn, hvor fra slottets navn stammer – gebel-faro (fyrtårnets sten).

Slottet er berømt for en tre måneder lang belejring af borgerne i Malaga i mod de katolske monarker; Ferdinand og Isabella. Dette ophørte først, da sulten led til overgivelse, hvorefter Ferdinand besatte stedet, mens hans dronning tog ophold i byen. Alt, hvad der er tilbage af dette historiske monument i dag, er en række massive fæstningsvolde, der rejser sig majestætisk blandt tætte skove af fyrretræer og eucalyptus.

 

Katedralen

Obispo Plads


La Catedral - La Manquita - Málaga

Malagas katedral blev bygget mellem 1528 og 1782 på eller nær stedet for en tidligere moske. Mens de originale planer havde tilladt to tårne, resulterede manglende midler i fuldførelsen af kun et tårn, som har givet anledning til det kærlige tilnavn; La Manquita, løst tolket som “den enarmede dame”.

Blandingen af forskellige stilarter er meget synlig med en overvægt af renæssance stil. De nederste dele er gotiske, mens belægninger og facader er barok.

Puerta de La catedral - MálagaUdenfor kan du se tre meget decorative døre i forskellige farver marmor, hvor man på døren i midten kan se reliefmaleriet af Inkarnationen, som er navnet på katedralen.

Indenfor vil du blive betaget af den kæmpemæssige størrelse på kirkehallens bevægelige tre rum og sidekapeller. For at sikre støtte til det høje midterskib anvendte arkitekten en original metode; sammenlægningen af støtter: på søjlerne med korintiske bogstavs-kolonner placerede han arkitrav, frise og gesims, der kunne holde endnu et lag søjler.

Rummene er dækket med meget smukt dekorerede udhængende kupler. De fantastiske korstole 17C af Coro blev delvis skabt af Pedro de Mena.

Læg også mærke til de to storslåede barok organer (18C) og prædikestolen af marmor (18C), der er dekoreret med kirkeskjold.

Sidekapellerne indeholder interessante værker: En attraktiv Sørgende Moder af Pedro de Mena, en Kristus på korset af Alonso de Mena og en stor Rosenkransjomfru. 

Når du går rundt bør du ikke gå glip af Notre-Dame-des-Roir kapellet og dens udsøgte Jomfru og barn, Ste-Barbe kapellet og dens attraktive gotiske altervæg samt Inkarnationens kapel, der er er fuldkommen skabt i marmor med fire monumentale agat koloner.

Kirker

Iglesia de Los Martires - MálagaIglesia de los Martires (billedet til venstre)

Denne smukke kirke, der blev grundlagt i 1487 og dedikeret til byens martyrer, har en særlig attraktion med Mudejar byen samt et veludmykket barok interiør, som omfatter en skulptur af Francisco Oritz.

Iglesia de Santiago

Denne kirke, der blev grundlagt i 1490, er kendt for sit høje spir i Mudejar stil og barok interiør, der indeholder nogle bemærkelsesværdige kapeller. Pablo Picassos dåbsattest er desuden udstillet her.

Iglesia del Santo Cristo de la Salud

Denne kirke fra det 17. århundrede er meget attraktiv med sin fascinerende altertavle og smukt dekoreret kupelovn.

Iglesia San Juan Bautista

Kirken blev grundlagt i 1490, mens dens barok tårne over hovedindgangen blev tilføjet i 1770. Indeni findes adskillelige fine kapeller og en rigt udsmykket altertavle. Det 17. århundredes San Juan figur er et værk af Francisco Ortiz.

Santuario de la Victoria

Santuario de La Victoria - MálagaKirken blev bygget i 1487, der hvor de katolske monarker satte deres telte under belejringen samme år. Kirkens vigtigste kendetegn er den storslåede altertavle, der rejser sig over hovedalteret. I kapellet under kirken finder man familie hvælvingen for Buenavistaerne, der var ansvarlige for genopbygningen af kirken i det 17. århundrede.

 

til toppen

Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Mapa de Málaga
 se forstørrelse  

 

Introduktion | Malagas Historie | Nyttige oplysninger | Kort over Malaga | Vejret | Kom rundt | Malagas aviser

Malagas Monumenter | Malagas Museer | Nattelivet i Malaga | Malagas strande | Restauranter | Cheap Cycling Saddles