Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Malagas Historie

Arkæologien har fundet rester af Malagas neanderthalere, der er mindre end 30.000 år gammel, så mange forskere mener, at neanderthaleren kan have sameksisteret med det moderne menneske. Fund fra Zafarraya (60 km. øst for Malaga) i en af hulerne nær landsbyen har bekræftet at Malagas provins kan have været det sidste sted i Europa, der var beboet af Neanderthaleren.

Det tog lidt længere tid for Malaga at vise sig. Malaga, med navnet ‘Malaka’ (stedet, hvor man salter fisk) blev grundlagt af fønikerne omkring 800 f.kr. og blev brugt som en kommerciel enklave efter koloniseringen, der var blevet indledt i 1100 f.kr. med grundlæggelsen af Gadir (Cádiz).

Teatro Romano - MálagaFønikerne blev slået af grækerne (i det 6.årh. f.kr.). Grækerne grundlagde kolonien kaldet Mainake, og de kontrollerede byen indtil den blev ødelagt af folket fra Kartago, der boede i området indtil 206 f.kr. De blev naturligvis involveret i de puniske krige (der sluttede i 202 f.kr.), hvorefter de blev bortvist fra Malaga af romerne og i sidste ende af hele halvøen (Spanien). Romerne døbte Malaga ‘Flavia Malacita’ og blev siden hen omdannet til et vigtigt passagepunkt, da det var forbundet med andre romerske centre på halvøen og havne i Middelhavet. Det romerske teater i bunden af det arabiske fort ’Alcazaba’ er fra denne periode. Og på trods af dets lille størrelse er det et af de ældste i hele Hispanien.

Efter Romerrigets fald blev Malaga ramt af store indvandringer og bosættelser fra tyske stammer, især Silinge vandalerne, der introducerede Arian Credo fra orienten. I starten af det 8.årh. begyndte det gotiske monarki at forfalde og fra Nordafrikas kyst begyndte araberne at invadere den Iberiske halvø.

Puerta de Atarazanas - MálagaMalaga kom under deres domæne i 743. Malaga blev derefter omdannet til en blomstrende by omgivet af en mur med fem enorme porte. Byen bestod af talrige forstæder med en rute fra øst til vest, der forbandt havnen og Alcazaba med murens interiør distrikt. Forstæderne blev besat af genovesiske købmænd og jøder, der slog sig ned uafhængig fra resten af byen. Abderramán III fik konstrueret porten ’La Puerta de Atarazanas’ (billedet herover) i det 13.årh., (der er adgangen til det centrale marked i dag.) Selvom de første forsøg på erobring fandt sted allerede i det 14.årh., var det ikke før hen ved slutningen på det 15.årh., at de katolske konger opnåede erobringen.

Malaga blev erobret d.19. august 1487 (den sidste by, der blev erobret var Granada i 1492). Sammen med erobringen var de religiøse samfund grundlæggende for byens vækst, da de genererede integrationen af de omkringliggende forstæder. En stor plads blev for første gang skabt, Hovedtorvet, (i dag Forfatningspladsen) og klostrene Victoria og Trinidad blev grundlagt.

En periode med optimisme blev efterfulgt af en nedgang i Malagas formuer. Det 16. og 17.årh. var plaget af epidemier og dårlig høst i tillæg til den økonomiske krise, der var resultatet af maurernes udvisning.

Catedral de MálagaHavnen blev bygget i det 17.årh. og blev senere udvidet. Selvom arbejdet på katedralen blev påbegyndt i 1528, blev de ikke færdige før i det 18.årh., hvor Barok var fremskridende. Endnu en udvidelse af havnen blev foretaget i denne periode og dermed blev genvindelsen af de foregående århundreder på ny aktiveret.

Malaga begyndte i det 19.årh. på en vigtig udvikling for byplanlægningen, hvor man kunne mærke en klar forskel mellem det industrielle område og beboelseskvartererne med store villaer og hoteller. Hovedgaderne ’Calle Marqués de Larios' og ‘Alameda' blev åbnet. De fremtrædende negative begivenheder fra det 19.årh. var: den økonomiske krise og politikken, der blev påvirket af Kong Fernando VII’s tyranni (der gav tilladelsen til ulovlig nedskydning af Torrijos og hans Obelisco Plaza de la Merced - Málagamænd). En obelisk (billedet til højre) blev rejst for at ære generalen og hans mænd på pladsen ’Plaza de la Merced’, der i dag er centrum for kulturelle aktiviteter og populære fiestaer. De første årtier i det 20.årh. var ikke særlig velstående, men fra 1960’erne og fremefter transformerede turistboomet i Spanien Malaga. Millioner af mennesker har valgt Malaga som byen for deres ferier og tusinder finder stedet det ideelle sted at opholde sig. Malaga er blevet Spaniens 5. vigtigste by og er en af Europas moderne hovedstæder, beriget med international mangfoldighed og et mix af forskellige kulturer. Siden 1992 har Malaga nydt godt af en bred infrastruktur med dens vejsystem og fantastiske nationale motorvejstilslutninger og samtidig er Malagas lufthavn en af de vigtigste i Europa.

til toppen

Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Mapa de Málaga
 se forstørrelse  

 

 

Introduktion | Malagas Historie | Nyttige oplysninger | Kort over Malaga | Vejret | Kom rundt | Malagas aviser

Malagas Monumenter | Malagas Museer | Nattelivet i Malaga | Malagas strande | Restauranter | Cheap Road Frames