Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Malaga

En by, en havn og et feriested i det sydlige Spanien ved Middelhavet; Malaga er centrum i den store turistregion Costa del Sol.

Malaga view, La Malagueta, Málaga
Tyreringen og "La Malagueta" strand

Befolkningsstørrelse: 547.105 (2003)

På stedet, hvor Picasso blev født, ligger denne attraktive og kosmopolitiske by, Malaga, på en smuk strækning i Andalusiens bugt. Velsignet med solskin og et spektakulært lys er Malaga en by med brede boulevarder, svajende palmetræer, et livligt natteliv, gode museer og fremragende skaldyrsrestauranter.

Montes de MálagaKystområdet nyder godt af en privilegeret geografisk position: den er af bjergene beskyttet mod vinden fra nord og kan derfor præstere de højeste gennemsnitstemperaturer i Spanien med mere end 300 dages solskin om året.

Mens den østlige del er uregelmæssig og ujævn med klippefyldte fremspring fra jorden, der trænger igennem havet, er der mildere og mere sand i det vestlige område med lange strande, der gør det til en af de mest udviklede dele af Andalusien takket være sin demografiske og turistmæssige tiltrækning.

La Alcazaba - MálagaMaurerne besatte Malaga indtil midten af det 15. århundrede, hvorefter byen blev et af de førende handelscentrer på hele den iberiske halvø. Denne berømte fortid har efterladt sit aftryk på det historiske centrum, især omkring La Alcazaba; et fort der dateres tilbage til 1065, og som nu er et fascinerende arkæologisk museum.

Det nærliggende slot, der blev ombygget af Maurerne og i dag er en traditionel Parador (statshotel) med en fantastisk panoramaudsigt, er også et besøg værd. Malaga var i løbet af det 19. århundrede et populært vinterferiested for de velhavende, da det var berømt for sin elegance og raffinement. Den imponerende park på Calle Alameda går tilbage til denne epoke og er anerkendt som værende en af de mest berømte botaniske samlinger i Europa. Open air-koncerter bliver afholdt her hver søndag vinteren igennem, hvilket udgør en forfriskende forandring fra spand og spade scenariet på stranden.

Pablo Picasso er byens berømte søn (udover Antonio Banderas selvfølgelig!), og der er flere gallerier, der viser hans arbejde, herunder Museum of Fine Arts fra det 16. århundrede, der støder op til katedralen.

Casa de Picasso MálagaHans fødested i Plaza Merced er i dag et arkiv over hans liv og værker og åbent for offentligheden; indgangen er helt gratis (og lige så er alle tjenesterne: dokumentationscentre, udstillinger, museum, videofremvisninger..)

Museo Picassa Malaga åbnede for et par år siden og er en bevægende oplevelse af Picassos værker fra hele hans levetid. Det er blevet en af Malagas hovedattraktioner. Museet ligger i et gammelt palads, der er blevet omdannet til en fantastisk kunstoplevelse. Det føles meget naturligt og autentisk. Det må være dørene og loftet, der er blevet udført med masser af kærlighed og præcision af håndværkerne. De ville nok alle hylde deres landsmand og uovertræffelige kunstner. Den permanente samling er gaver fra hans barnebarn og kone.

Det er fantastisk at se kvaliteten af penslens strøg og modenheden i kompositionerne i værker han malede som 16-årig. Det, der er så imponerende ved Picasso er, at der var ingen som han før og ingen som ham efter. Når man ser det koncentreret her giver det en endnu større respekt for et af de største mennesker fra det 20. århundrede.

Malaga’s vigtigste teater er Teatro Cervantes, hvor Antonio Banderas engang betrådte de skrå brædder. Han besøger stadig stedet.

bares de tapas - MálagaMalaga er et kulturelt centrum, men er også et godt sted at spise ude. Malagueñoserne elsker deres mad, og barerne og restauranterne er der, hvor det virkelige sociale liv finder sted. Valget er ubegrænset og i det hele taget rimeligt, da nogle barer tilbyder dagens menu med brød og vin for så lidt som 6 euros. Tapas, små portioner med mange forskellige retter, er en andalusisk tradition og en skøn og billig måde at prøve en lang række af de lokale fødevarer.

Malaga er berømt for sin ”pescaito frito”, som er et udvalg af små stegte fisk, såsom sardiner og rød mulle, der bedst skylles ned med et glas iskold fino i en af de mange gammeldags bodegaer i byen. Men det er El Palo, øst for byen, der er en typisk fiskerlandsby og det rette sted at gå hen, hvis man ønsker den veritable ”dagens fangst”-friskhed.

Tabernas Málaga

Prøv en tapas og et glas af Malagas vin i centrum på Malagas ældste tapas bar: ”Antigua Casa de la Guardia”. Hold dig til den nordlige side af Alameda og find nummer 16.

Malaga er altid lukket i siesta perioden, så det er derfor et perfekt tidspunkt til en lang, afslappende frokost.

Malaga kan prale af en af de største samlinger af verdensklasse golfbaner, i det omfang at det ofte er døbt ”Costa del Golf”. For familier er der temaparker, herunder vandparker, safariparker og mange smukke offentlige parker. For de yngre besøgende er hovedattraktionerne Benalmadena’s Puerto Marina & ’24 hour square’ og Marbella’s Puerto Banus. Begge er meget trendy og smarte, men vær advaret; barerne og clubberne får ikke travlt før til midnat og forbliver åbne indtil solen står op.

Calle Larios - MalagaI disse dage bryster Malaga sig af at være en moderne by med centrum for handlen domineret af Calle Larios, der svarer til den lokale Bond Street. Det anbefales at starte udforskningen af byen her, da den er omgivet af attraktive små gader og pladser, samt den storslåede katedral (Renæssance domkirke med barok facade og kor af Pedro de Mena), der tilbyder daglige rundvisninger. 

Haveentusiaster vil heller ikke blive skuffede i Malaga. I centrum af byen er de smukke Alameda Haver, og lige udenfor, på vejen til Antequera, kan man finde den omfattende Jardines de la Conception.

Malaga lufthavn er naturligvis en af de største i Spanien på grund af antallet af turister på charterflyvninger fra Nordeuropa, der bruger Malaga lufthavn som porten til Costa del Sol.

Vi bestræber os på at levere den bedste rejse- og turistinformation, herunder steder at besøge, restauranter, natteliv, events, rejsetips, de store feriesteder samt steder at besøge, der ligger udenfor de forslåede turistspor.


til toppen


Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Mapa de Málaga
 se forstørrelse  

Introduktion | Malagas Historie | Nyttige oplysninger | Kort over Malaga | Vejret | Kom rundt | Malagas aviser

Malagas Monumenter | Malagas Museer | Nattelivet i Malaga | Malagas strande | Restauranter | Kids Bikes