Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Malaga

Malaga is de grootste stad van Zuid-Spanje en met zijn ligging aan zee een grote toeristische trekpleister. Malaga is tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie en het geografisch middelpunt van de Costa del Sol, een toeristisch gebied dat zich uitstrekt van Nerja in het oosten tot Manilva in het westen met in totaal 160 km aan zandstrand. Bevolkingsaantal: 568.030 inwoners (2011).

Stieren arena en het strand La Malagueta
Plaza de toros (stierenvechtersarena) en het Malagueta-strand

Deze charmante en kosmopolitische stad, geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, ligt aan een prachtige baai in zuidelijk Andalusië en is gezegend met veel zonneschijn en een bijzondere lichtval. De stad kenmerkt zich door zijn brede lanen omzoomd door palmbomen, zijn levendige nachtleven, belangrijke musea en uitstekende visrestaurants.

Bergen van MalagaHet kustgebied heeft een gunstige geografische ligging doordat het door de bergen beschermd wordt tegen de noordenwind. Malaga heeft daardoor één van de hoogste gemiddelde temperaturen in Spanje met meer dan 300 dagen zon per jaar. De oostkant van de kust is erg rotsachtig, maar het westelijk deel heeft uitgestrekte zandstranden met een grote toeristische en economische aantrekkingskracht. Hierdoor heeft de kuststreek van Malaga zich kunnen ontwikkelen tot een van de meest welvarende van Andalusië.

La Alcazaba - MálagaTot midden vijftiende eeuw was Malaga in Moorse handen en groeide in die periode uit tot een van de belangrijkste handelscentra van het Iberische schiereiland. Dit rijke verleden heeft zijn sporen achtergelaten in het historische centrum van Malaga, met name in het gebied rondom het Alcazaba. In dit Moorse fort uit 1065 is tegenwoordig een fascinerend archeologisch museum gehuisvest.

Ook het nabijgelegen kasteel is een bezoekje waard. Eveneens gebouwd door de Moren doet het vandaag de dag dienst als parador (staatshotel). Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Door zijn statige en elegante sfeer was Malaga in de negentiende eeuw een populaire overwinteringsbestemming voor “de betere klasse”. De indrukwekkende wandelpromenade Paseo del Parque dateert uit deze tijd en beschikt over een mooie botanische tuin met een van de belangrijkste botanische collecties van Spanje. In de winterperiode vindt hier elke zondag een openluchtconcert plaats. Weer eens wat anders dan het standaard vakantievermaak aan de kust.

Malaga's beroemdste kunstenaar (Antonio Banderas niet meegerekend) is ongetwijfeld Pablo Picasso. Hij heeft hier dan ook zijn eigen museum, het Museo Picasso Málaga, gevestigd in het Palacio de Buenavista aan de C/San Agustín 8.

Huis van Picaso in MalagaPicasso's geboortehuis aan de Plaza de la Merced herbergt vandaag de dag een archief met documentatie over het leven en werk van de kunstenaar. Het is gratis toegankelijk en beschikt over een documentatiecentrum, expositieruimte, museum, een videoprojectie etc.

Het Picasso Museum werd geopend in 2004 en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke toeristische trekpleister. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de verschillende stijlperioden van de schilder. Het is gevestigd in een oud paleis dat is verbouwd tot een prachtige museumruimte waarbij de authentieke sfeer van het gebouw behouden is gebleven. Speciale aandacht vragen de prachtige raam- en deurpartijen die met veel precisie, toewijding en liefde zijn vervaardigd door plaatselijke vaklieden. Het was hun manier om eer te betonen aan hun beroemde stadsgenoot. De permanente collectie van het museum bestaat uit schenkingen van de kleinzoon en vrouw van Picasso. Verrassend is het te zien hoe Picasso op slechts 16 jarige leeftijd al werk produceerde van een verbazingwekkend hoog niveau. Nog verrassender is het te ontdekken hoe uniek Picasso in feite is. Door deze overzichtstentoonstelling krijgt men als bezoeker alleen maar nog meer respect voor zijn werk. Picasso behoort zonder twijfel tot de grote namen van de twintigste eeuw.

Het Teatro Cervantes is het belangrijkste theater van Malaga. Hier stond Antonio Banderas voor het eerst op de planken en ook nu nog komt hij er weleens langs. In dit theater vond in 2006 de wereldpremière plaats van zijn film El camino de los ingleses (Summer Rain), een film die ook in Malaga is opgenomen

Tapas bar- MalagaNaast cultureel centrum, is Malaga ook een uitstekende plaats om uit te gaan eten. De inwoners van Malaga zijn trots op hun lokale keuken en de cafés en restaurants zijn dan ook de plek waar het echte sociale leven plaatsvindt. De keus is welhaast onbeperkt en de prijzen over het algemeen heel redelijk. Een dagmenu is al te verkrijgen voor 6 euro. Tapas eten, het eten van kleine hoeveelheden van veel verschillende gerechten, is een goede Andalusische traditie en een goedkope en leuke manier om een verscheidenheid aan lokale gerechten te proberen.

Malaga is vooral bekend om zijn "pescaíto frito", een selectie van kleine stukjes gebakken vis, zoals sardines of mul, gedronken met een glas koude wijn. Te vinden in één van de vele oude bodegas in de stad die ongekend populair blijven.  Voor de lekkerste vis moet u echter zijn in de wijk El Palo, gelegen ten oosten van het centrum. Dit is de plek waar de vissers hun waar binnenbrengen. Verser dan hier zult u de vis niet vinden.

Tavernes van Malaga

Iedere bezoeker aan Malaga moet minstens één keer tapas hebben gegeten en een glaasje malagawijn hebben geproefd in de oudste tapasbar van Malaga, de Antigua Casa de la Guardia. De Casa de la Guardia is te vinden aan de noordzijde van de Alameda Principal (de hoofdverkeersader van Malaga), op nummer 16.

Aangezien in Malaga bijna alles is gesloten tijdens de siësta, is dit de perfecte gelegenheid voor een lange en ontspannen lunch.

Malaga heeft de hoogste concentratie aan golfbanen ter wereld. Vandaar de bijnaam "Costa del Golf”. Voor gezinnen is er genoeg te doen. Het gebied biedt een verscheidenheid aan themaparken, waaronder waterpretparken, kartingbanen, safariparken en prachtig onderhouden publieke tuinen. De belangrijkste uitgaanszones voor de jonge toerist zijn te vinden in Benalmadena, in de Puerto Marina (de jachthaven) en op het 24-uurs bruisende centrale plein, en in Puerto Banús, Marbella. Beide hotspots hebben hippe en trendy bars. Houd echter in gedachte dat het uitgaansleven hier pas begint rond middernacht en doorgaat tot het ochtendgloren.

Calle Larios - MalagaDe inwoners van Malaga zijn heel trots op hun moderne stad. De centrale winkelstraat, de Calle Larios heeft de laatste jaren faam verworven als winkelstraat van internationale klasse, te vergelijken met Bondstreet in Londen en de Calle Sierpes in Sevilla. De Calle Larios is het ideale startpunt om de stad te verkennen. Rondom liggen de kleine straatjes en mooie pleinen van het historische centrum van Malaga en op slechts 100 meter afstand bevindt zich de prachtige kathedraal van Malaga, la Manguita. Deze kathedraal is gebouwd in renaissancistische stijl en heeft een barokke gevel.Het koorgestoelte is van de hand van de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena.

Ook tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Malaga. In het centrum van de stad zijn de prachtige Alameda-tuinen te bewonderen en net ten noorden van de stad, aan de weg naar Antequera, ligt de historische botanische tuin Jardines de La Concepción. Deze tuin is aangelegd in Engelse stijl en al meer dan 150 jaar oud.

De luchthaven van Malaga, Malaga Airport, is een van de grootste van Spanje. Dat is mede te wijten aan het grote aantal chartervluchten uit heel Europa, vol met toeristen op weg naar de Costa del Sol. Momenteel is men op Malaga Airport bezig met omvangrijke uitbreidingswerkzaamheden. Dit om de enorme toename van het aantal vluchten, veroorzaakt door de komst van allerlei nieuwe lowbudgetmaatschappijen, ook in de toekomst te kunnen blijven verwerken.

Wij hopen u met deze gids zo goed mogelijk voor te lichten over de plaatselijke bezienswaardigheden, restaurants, nachtleven en evenementen en verder informatieve tips te kunnen geven over zowel de belangrijkste toeristische trekpleisters als de minder gangbare, maar niet minder interessante plekken.


Terug naar boven


Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Malaga  


Mapa de Málaga
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Malaga | Nuttige Informatie | Kaart van Malaga | Weer in Malaga | Vervoer | Kranten van Malaga

Monumenten in Malaga | Musea in Malaga | Nachtleven in Malaga | Restaurants in Malaga | Bicicletas en Málaga