Malaga Travel Guide Guía turística de Málaga Informaţii turistice Malaga Malaga, Informacja turystyczna Malaga, turistické informace Малага най-важна информация Малага туризъм Бряг на слънцето Андалусия Informação Málaga turismo Informazioni Malaga turismo Малага столица Информация Малага туризм Коста дель Соль Андалусия Málaga Hauptstadt Information Tourismus Costa del Sol Andalusien Guide du tourisme à Malaga Rejseguide for Malaga Malaga Seyahat Rehberi Malaga reisgids Malaga vodič za putovanje 马拉加 Malagai vendég kalauz

Malaga


 


Vervoer

Malaga is een goed bereikbare stad met uitstekend openbaar vervoer. Reizigers kunnen kiezen uit een groot scala van mogelijkheden om door en rond Malaga te reizen.

Malaga te voet
Paseo del parque - MálagaMalaga is een voetgangersvriendelijke stad. Alle toeristische attracties in het historische centrum liggen op loopafstand van elkaar. In de nabijheid vindt u het Picasso Museum, het bruisende uitgaanscentrum en de meeste hotels. Het strand La Malagueta bereikt u na een korte wandeling tussen de palmbomen over de Paseo del Parque.

Trein (bestemmingen buiten Malaga)
De treindienst in Malaga en de rest van Spanje wordt verzorgd door de RENFE, het Spaanse spoorwegbedrijf. Het onlangs gerenoveerde treinstation ligt achter het winkelcentrum EROSKI. U kunt op het station treinkaartjes kopen voor allerlei bestemmingen als Sevilla, Madrid enz.

Het nieuwe treinstationVialia Maria Zambrano werd geopend in 2006.Het omvat tevens een grote ondergrondse parkeergarage en een winkelcentrum. Door de ligging in een dicht bewoond gebied en het brede aanbod is dit winkelcomplex, met 102 winkels van diverse aard, een ware trekpleister geworden.

Eind 2007 werd de nieuwe hogesnelheidslijn AVE tussen Cordoba en Malaga in gebruik genomen. Die maakt een snelle verbinding mogelijk tussen Madrid en Malaga.

Het Metro Station bevindt zich in het centrum, vlak naast het hoofdpostkantoor. De metro in Malaga bestaat uit één enkele lijn, met als eindbestemming Malaga en Fuengirola. Met 15 haltes tussen de twee eindpunten is dit de ideale manier om allerlei dorpjes in de buurt van Malaga te bezoeken! Vanaf 6.30 uur tot 22.30 uur gaat er elke 30 minuten een metro.

Bus
Autobuses de MálagaMalaga heeft een uitgebreid busnetwerk. De meeste bussen rijden tussen 6:45 uur en 23:00 uur, enkele lijnen rijden ook buiten deze tijden.  Er zijn ook drie nachtbussen die dienen om thuis te komen na een avondje uit.Routes, dienstregelingen en prijzen zijn te vinden op de officiële site van het busbedrijf van Malaga (informatie beschikbaar in het Engels en in het Spaans). De meeste bussen zijn te vinden aan de Alameda Principal in het centrum van Malaga. Een rit kost 1 euro, maar u kunt ook een 10-rittenkaart kopen voor 5,90 euro.
Het busstation voor de bestemmingen buiten Malaga vindt u achter het EROSKI-complex, rechts van het treinstation. Hier kunt u de bus nemen om de steden en dorpen rond Malaga te bezoeken. Er gaan vanuit hier ook bussen naar verscheidene grote steden buiten Andalusië. Voor verdere informatie bezoekt u de website van het busstation van Malaga.

Taxi
Taxis de MálagaDe taxi’s van Malaga zijn wit en hebben een diagonale blauwe streep op het voorportier. Verder hebben ze een groen lampje op het dak met de nummers 1-2-3. Brandt het groene lampje, of is er een bordje "Libre" (vrij) te zien achter de voorruit aan passagierszijde, dan is de taxi vrij.
Het tariefsysteem is behoorlijk ingewikkeld, maar reken erop dat u voor ritjes binnen de stad ongeveer vijf euro kwijt bent.  In de meeste gevallen bent u lopend beter af, zeker in het centrum waar alles dicht bij elkaar ligt.

Autoverhuur
De luchthaven van Malaga is een van de drukstbezochte vliegvelden van Zuid-Spanje. Om al die toeristen van dienst te zijn, is het aanbod aan autoverhuurbedrijven welhaast overweldigend. Sommige verhuurbedrijven bevinden zich op het vliegveldterrein, andere net daarbuiten. De laatste beschikken veelal over een pendelbusdienst. Een goede aanrader is autoverhuurbedrijf MalagaCar.com. Dit bedrijf biedt een uitstekende service, 24-uurs hulpverlening bij schade, een ongelimiteerd kilometergebruik en verder zijn alle bijbehorende autoverzekeringen bij de verhuurprijs inbegrepen.

Vliegveld
Het vliegveld van Malaga is de oudste luchthaven ter wereld die nog steeds op dezelfde plaats ligt. Verder is Malaga Airport het op twee na belangrijkste vliegveld van het Iberische schiereiland. U kunt vanuit hier vliegen naar een groot aantal nationale en internationale bestemmingen.

Op 15 maart 2010 werd de nieuwe terminal van Malaga Airport officieel geopend door Koning Juan Carlos en Koningin Sophia van Spanje. Deze derde terminal maakt deel uit van een strategisch plan om de voorzieningen en de dienstverlening op het vliegveld te verbeteren. Naar verwachting zal dit in 2013 ongeveer 335.000 directe en indirecte banen opleveren.

De luchthaven van Malaga is uitstekend te bereiken vanuit de gehele Costa del Sol en ligt bovendien op slechts 8 km. van het centrum van Malaga.

Toeristisch Informatiebureau Malaga Airport (Junta de Andalucía)
Aankomsthal T3
Tel: 951 294 003
E-mail: otaemalaga@andalucia.org

 

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

Malagainformation.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@malagainformation.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).

 

 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren Malaga  


Mapa de Málaga
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Malaga | Nuttige Informatie | Kaart van Malaga | Weer in Malaga | Vervoer | Kranten van Malaga

Monumenten in Malaga | Musea in Malaga | Nachtleven in Malaga | Restaurants in Malaga | Bicicletas en Málaga